Όπως έχουμε ξαναπεί ο καναπές, και ειδικά ο καναπές κρεβάτι, είναι η «καρδιά» του σαλονιού και ο καθρέφτης της αισθητικής μας, όπου αντανακλά στοιχεία της προσωπικότητάς και του ψυχισμού μας! Επίσης είναι ο σημαντικότερος παράγοντας διαμόρφωσης της διακόσμησης του χώρου μας. Για αυτό και το χρώμα που θα επιλέξετε για τον καινούριο σας καναπέ είναι ζωτικής σημασίας καθώς επηρεάζει τις υπόλοιπες χρωματικές επιλογές του σπιτιού, όπως οι τοίχοι και οι κουρτίνες.

Πώς να επιλέξετε το χρώμα του καναπέ κρεβάτι σας!!!

Ας αρχίσουμε λοιπόν! Αν είστε σε διαδικασία οπού διαμορφώνετε το σπίτι σας, τότε μπορείτε να επιλέξετε πρώτα τον καναπέ ή τον καναπέ κρεβάτι, και έπειτα να προσαρμόσετε τα υπόλοιπα στοιχεία σ ’αυτόν. Αν πάλι θέλετε να ενσωματώσετε τον καινούριο σας καναπέ κρεβάτι σε έναν έτοιμο χώρο, τότε πάλι θα πρέπει να σκεφτείτε την επιλογή του χρώματος.

Ανοικτός ή σκουρόχρωμος καναπές κρεβάτι;

Η πρώτη σκέψη που θα σας δημιουργηθεί είναι το αν θα πρέπει να πάρετε ανοιχτόχρωμο ή σκουρόχρωμο καναπέ κρεβάτι. Καθοριστικό ρόλο σε αυτή σας την απόφαση παίζει το χρώμα του πατώματος. Αν πχ βάλετε έναν καναπέ σκούρου χρώματος σε σκούρο πάτωμα, τότε μοιραία ο καναπές θα «χαθεί». Ωστόσο ο γενικός κανόνας λέει ότι τα ανοικτά χρώματα λερώνονται πιο εύκολα ενώ τα σκούρα «κρατούν» περισσότερο. Σε αυτή την περίπτωση αφουγκραστείτε τις ανάγκες σας: έχετε παιδιά ή κατοικίδια; Είναι το σαλόνι σας ο χώρος που περνάτε τις περισσότερες ώρες της ημέρας σας εσείς και η οικογένεια σας; Αν ναι, τότε πρέπει να γνωρίζετε ότι τα σκουρόχρωμα μοτίβα στα υφάσματα κρύβουν καλύτερα τους λεκέδες που προκύπτουν από τα συνήθη «ατυχήματα».

Ουδέτερα χρώματα: Η ασφαλής επιλογή!

Αυτό που επίσης θα πρέπει να αποφασίσετε είναι αν ο καναπές κρεβάτι σας θα ανήκει στα λεγόμενα «ουδέτερα» χρώματα (λευκό, γκρι, μπεζ, τέφρα, κρεμ) ή κάποιου άλλου πιο έντονου χρώματος. Είναι αλήθεια ότι τα ουδέτερα χρώματα είναι μια δημοφιλής επιλογή γιατί ταιριάζουν με όλουςτους χώρους και τα χρωματικά στοιχεία, χωρίς να «κλέβουν» την παράσταση. Αν αγαπάτε τη λιτή διακόσμηση τότε τα γήινα και φωτεινά χρώματα καθώς και το λευκό είναι μια καλή επιλογή χρώματος για τον καναπέ σας!

Έντονα Χρώματα: Τολμήστε !

Για εσάς που είστε τολμηροί και θέλετε κάτι που να ξεχωρίζει καθώς και για εσάς που ακλουθείτε ευλαβικά τις μοντέρνες χρωματικές τάσεις, υπάρχουν αμέτρητες επιλογές για χρωματικό παιχνίδι με τα υπόλοιπα στοιχεία του σαλονιού! Τα πιο έντονα χρώματα (αποχρώσεις του μπλε, πράσινου, κόκκινου) αλλά και οι πολυχρωμίες, λόγω της έντασής τους προσδίδουν μια ξεχωριστή και πιο έντονη προσωπικότητα στο σαλόνι σας.

Ας δούμε μερικά από αυτά τα χρώματα για καναπέ κρεβάτι και το τι μπορεί να προσθέσει το καθένα στην χρωματική παλέτα του σαλονιού σας:

Μπλε: «Ελευθερώνει» και δίνει πνοή στον χώρο αφήνοντας παράλληλα ένα διαχρονικό τόνο.

Πράσινο: Το χρώμα της Φύσης, δίνει έναν τόνο έμπνευσης στην ατμόσφαιρα. Όταν δε το συνδυάζετε με στοιχεία μπλε αποχρώσεων μέσα στο δωμάτιο, τότε αυτομάτως του δίνετε μια έξτρα οργανική ώθηση που σας φτιάχνει τη διάθεση και σας ηρεμεί.

Κόκκινο: Οι αποχρώσεις του κόκκινου είναι μια σύγχρονη τάση που προσδίδει έναν πιο έντονο και τολμηρό τόνο στο χώρο. Το χρώμα του πάθους, είναι ένα χρώμα που αναβλύζει πολυπλοκότητα  και ζωηρή διάθεση ενώ τραβάει αμέσως τα βλέμματα! 

Κίτρινο/Χρυσό: Το χρυσό είναι ένα παρεξηγημένο χρώμα καθώς πολλές φορές συνδυάζεται -λανθασμένα- με το «κιτς» Η πραγματικότητα όμως και οι σύγχρονες τάσεις στη διακόσμηση μας λένε άλλα: Το χρυσό είναι ένα χρώμα το οποίο αναδεικνύει τη λαμπερή όψη του χώρου δίνοντας του θέρμη και πολυτελή vintage αισθητική.

Αν θέλετε να δείτε τις αμέτρητες χρωματικές επιλογές καναπέ κρεβάτι που σας ανοίγονται στο σαλόνι σας επισκεφθείτε ένα κατάστημα της Δ.ΡΑΓΙΑΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ και να ανακαλύψτε μια τεραστία ποικιλία από καναπέδες κρεβάτι και υφάσματα κυριολεκτικά όλης της χρωματικής παλέτας! Επίσης  μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τη μελέτη του χώρου και να σας προτείνουμε την καλύτερη επιλογή που ταιριάζει στις ανάγκες σας!

Μην ξεχνάτε ότι  είμαστε μια εταιρεία αφοσιωμένη στις απαιτήσεις σας. Γι’ αυτό σε μας έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε τις διαστάσεις, το χρώμα των υφασμάτων του καναπέ σας και γενικά να έχετε την παρέμβαση που θέλετε ώστε να φτιάξετε τον καναπέ κρεβάτι άλλα και γενικά τον καναπέ των ονείρων σας! Τα έπιπλα της Δ.ΡΑΓΙΑΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ είναι σχεδιασμένοι για να κρατούν μια ζωή!